Maailman korkein hotelli on Dubaissa oleva Burj Al-Arab. Burj valmistui 1999 ja siinä on 60 kerrrosta ja se on 321 metirä korkea. Se on virallisesti viiden tähden hotelli. Sen synnyn takana on emiiri Maktum Ibm Rasid Al Maktum, joka päätti rakentaa loistohotellin symboloimaan Dubain vaurastumista. Hotellin suunnitteli brittiläinen WS Atkins PLC ja heidän arkkitehtinsä Tom Wright. Hotellin pääurakoitsija oli eteläafrikkalainen Murray & Roberts. Itse hotelli on oikeasti 210 metrinen, mutta sen huipulle on asennettu korkea antenni, joka tekee siitä maailman korkeimman hotellin. Huppean hotellin koristelusta ei puutu kullan kimallusta, ja aulan kattokorkeus on huimat 180 metriä.

Maailman korkein hotelli

Pohjois-Korean Pjongjangin Ryugyong on tarkoitus tulle 330 metirä korkea, mutta rakennustyöt eivät koskaan edenneet loppuun saakka, joten hotelli ei oikeastaan ole koskaan ollut käytössä. Sen rakennustyöt aloitettiin 1987 mutta lopetettiin 1992, koska Neuvostoliitto ei enää rahoittanut Pohjois-Koreaa ja rahat loppuivat. Monien vaihtelevien vaiheiden mukaan kerrotaan, että hotelli olisi melkein käyttökuntoinen, mutta sitä ei kuitenkaan vieläkään ole otettu käyttöön. Viimeinen yrittäjä oli luksushotelliketju Kempinski, mutta suunnitelmat eivät ole edenneet. Lähin Kempinski hotelli löytyy muuten Pietarista, ja kaikkiaan näitä luxushotelleja on 30 eri maassa, kaikki viiden tähden hotelleja. Kempinski itse on perustettu vetämään hotelleja 1897. Maailman laajin hotelli on Thaimassaa sijaitseva Ambassador City Jomtien, jossa on 5100 huonetta ja monta erillistä siipeä. Maailman laajin yhtenäisen rakennuksen hotelli on MGM Grand Las Vegas, jossa on 5005 hotellihuonetta ja hotelli sijaitsee Nevadan Las Vegasissa.

Maailman vanhin hotelli

Maailman vanhimmat vielä käytössä olevat hotellit ovat Hoshi Ryokan, joka sijaitsee Awazussa Japanissa ja hotelli avattiin jo vuonna 717 eli hotellit olivat Aasiassa satoja vuosia ennen Euroopassa. Mutta vielä vanhempi on Japanissa vuonna 705 avattu Nishiyama Onsen Keiunkan. Ryokan on ollut saman perheen omistuksessa 46 sukupolven ajan. Hoshin perusti munkki paikallishallitsijan käskystä ja niistä päivistä alkaen on hotelli tarjonnut lepopaikan puutarhassaan sekä kuumien kylpyjensä parissa. Hoshissa on myös ravintola, joka tarjoilee perinteisiä japanilaisia ruokia.

Maailman kuuluisin hotelli

Pariisin hotelli Ritz lienee maailman kuuluisin hotelli. Se avattiin 1898 ja muun muassa kuuluisa kirjailija Ernest Hemingway sanoi, että ainoa syy olla majoittumatta Ritziin on se, ettei siihen ole varaa. Muodinluoja Coco Chanel kotiutui Ritziin peräti 30 vuodeksi. Prinsessa Diana lähti kohtalokkaalle automatkalleen juurikin Pariisin Ritzistä. New Yorkissa oleva The Plaza sijaitsee aivan keskuspuiston kupeessa ja hotelliin järjestetään jopa turistikierroksia, joissa ökyrikkaille tarkoitettua hotellia esitellään niille, joilla ei todellakaan ole varaa yöpyä Plazassa. Kuuban Havannasta löytyy Nacional de Cupa hotelli, jossa esimerkiksi pidettiin vuonna 1946 Italian ja Yhdysvaltain mafian kokous, jota on kopioitu myös Kummisetä II elokuvaan. Lontoosta löytyy Claridge’s hotelli, jossa on legendaarista glamouria. Se sijaitsee Mayfairissa ja siitä tuli jo 1900-luvun alussa monien valtansa menettäneiden kuninkaallista väliaikainen koti. Lontoosta löytyy myös Savoy. Lontoon kuuluisimmaksi tituleerattu hotelli avautui Strandiin Thamesin varrelle vuonna 1889. The Savoy oli ensimmäinen täysin sähkövaloilla valaistu ja hisseillä varustettu hotelli, ja erottui aikanaan kilpailijoistaan myös huoneiden yksityisillä ja ylellisillä kylpyhuoneilla. Listataan vielä listalla Los Angelesista löytyvä Beverly Hills Hotel, joka sijaitsee Sunset Boulevardilla ja avattiin jo 1912. Se on esiintynyt, vaikka kuinka monessa elokuvassa ja Hollywood supertähdet ovat viettäneet siellä aikaansa ml. Marilyn Monroe ja Elizabeth Taylor. Hotellin ravintola Polo Lounge on yhä paikka, missä ns. wannabe ihmisten on hyvä käydä näyttäytymässä ja paparazzien kuvattavana.